Pekná cesta 15, Bratislava

0905 524 451

kaniansky@coolstranky.sk

Projekt Pametnaroda.cz vyhral „International Splash Awards“ v Seattle

Non-profit: Drupal International Splash Awards“ v Seattle (USA)

Tlačová správa: 11.04.2019 Seattle (USA)

10. apríla 2019 sa v uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien pre víťazov celosvetovej súťaže o najlepšie Drupal projekty Drupal International Splash Awards v rámci konferencie DrupalCon Seattle 2019.

Do súťaže sa zapojila aj slovenská technologická firma Made it digital (pôvodne CoolStranky s.r.o.) s projektom pametnaroda.cz (Memory of Nations) (case study).

Projekt Pametnaroda.cz je zachovaním historického svedectva o statočnosti ľudí pri zverstvách holokaustu, fašizmu, komunizmu a vojny. Kvalitne zdokumentované svedectvá sú nositeľom silného odkazu pre spoločnosť.

Stránka umožňuje pracovníkom, ale aj dobrovoľníkom z Českej pamäti národa uchovávať cenné spomienky na svedkov hlavne komunistickej a fašistickej minulosti. Ide o technicky náročné riešenie s cca 8 900 pamätníkmi, 8 350 bádateľmi (ktorí využívajú systém na ukladanie ďalej upravených materiálov), 70 000 fotografiami a 28 700 klipmi. Pre nás (Made it digital) je však veľmi dôležitý aj silný morálny a etický rozmer, ktorý tento projekt má.

Medzinárodná porota hodnotila stovky významných projektov z celého sveta a firme Made it digital sa podarilo získať nomináciu vo dvoch kategóriách Social/Community a Non-Profit. V kategórii Non-Profit (Neziskové organizácie), kde boli nominované aj projekty pre organizácie WWF(Svetový fond na ochranu prírody), YMCA (Celosvetové Kresťanské združenie mládeže) alebo U.S. Naval Institute (Námorný inštitút USA), sme sa stali víťazom.

"Je nám nesmiernou cťou, že môžeme pracovať na projektoch, ako je Memory of Nations, ktoré sú zachovaním živých svedectiev priamych účastníkov udalostí. Bol to najnáročnejší, ale zároveň najzaujímavejší web projekt, na akom sme kedy robili."
Viliam Kanianský, CEO Made it digital

Photo by Flickr user Jeff Geerling, used under CC BY 2.0 license 

Opýtajte sa nás
CAPTCHA
Táto otázka slúži na zistenie, či ste bežný návštevník, kvôli spamu.